Before renovation

Before renovation

When we bought Lower Barn at Brown’s Farm, Cold Cotes in August 2009 it was in a poor condition, with part of the roof having collapsed.

 We wanted to create a home that was as environmentally sustainable as possible, with space to run our two businesses and to accommodate visiting family members and other guests.

Thus began our own “grand design”!

 

 

July 2012

August 2012

The project was carefully thought through using green design principles to create a building with reduced levels of energy consumption, both to build it and to maintain it. The design incorporated passive solar gain, using the heat of the sun to warm the building and  very high levels of insulation to retain the heat.

Read more about the building project here.

The Yorkshire Post featured our project in their weekend magazine in September 2013.

 

 

 

About us